Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 2 opakowania
galaretka cytrynowa 1 szt
słupki migdałowe
żelki
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyk

Galaretkę rozpuszczay używająć połowy wskazanej ilości wody. Odstawiamy, a kiedy zacznie tężeć miksujemy z serkami. Masę serową wykładamy na talerz, formująć kopczyk w kształcie jeża. Wstawiamy do lodówki, żeby dobrze stężał. Polewę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i polewamy nią jeżyka, rozsmarowując równo na całej powierzchni. Słupki migdałowe prażymy na patelni i wtykamy w grzbiet jeżyka. Z groszków robimy zabawną mordkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak