języczki z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy piniowe

    75 g
  • białko

    2
  • cukier kryształ

    125 g
  • olej

    2 łyżki
  • aromat migdałowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

25 g orzeszkow zemleć. marcepan (250 g) pokruszyć. białka, cukier, marcepan, zmielone orzeszki, aromat i olej wymieszać , wyrobic ciasto. za pomoca szprycy wyciskac na blache ciasteczka o róznych kształatach. Posypać pozostałymi orzeszkami. piec 15 min. w temp 180 stopni. zrobic polewę, udekorowac upieczone ciasteczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat