Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny sernik z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki sernika

twaróg zmielony 1 kg
cukier kryształ 150 g
cukier wanilinowy 50 g
olej 100 ml
mleko 200 ml
jogurt naturalny 100 ml
jajko 5 szt
budyń waniliowy 2 paczki
rodzynki

Składniki masy jabłkowej

jabłka antonówki 1-1,5 kg
cukier kryształ
cynamon Prymat
mąka ziemniaczana ok.2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny sernik z jabłkami

Twaróg zmielić, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę.Na koniec wsypać rodzynki. Wlać do formy wyłożonej papierem, ponieważ masa
jest dość rzadka. Piec około 1 godziny (sernik musi być ścięty). Upieczony wystudzić i nałożyć masę jabłkową. Masę wykonuje się prosto: wystarczy podgotować obrane i pokrojone jabłka dodać cukier i cynamon, a na koniec zagęścić lekko mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak