Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny kociołek z parówkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Nieskomplikowane danie kolacyjne na gorąco.

Składniki:

parówki 60 dag
grzyby leśne 60 dag
cebula 60 dag
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżki
zielenina 1 łyżka
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Porada

Tę potrawę możemy przyrządzić nawet w listopadzie, grzyby w lesie rosną, aura im sprzyja.

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny kociołek z parówkami

Grzyby przebieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Parówki kroimy w krążki.

Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy parówki i przekładamy je do rondla, a na patelnię wkładamy cebulę,smażymy do zeszklenia, dodajemy do parówek. Grzyby również podsmażamy z tym, że na rumiano.
Wszystkie 3 składniki po usmażeniu i przełożeniu do rondla podlewamy niewielką ilością wody i dusimy, dodając liść laurowy i ziele angielskie przez 20 minut.

Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz i podgrzewamy do momentu, aż potrawa zacznie gęstnieć. Po przyrządzeniu przekładamy ją do miseczek, dodajemy na wierzch śmietanę i posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 13.11.2018 21:56
Grzyby i parówki to ciekawe połączenie. Jak dotąd testowałam je tylko z wykorzystaniem pieczarek, leśne grzyby na pewno dodają potrawie mocniejszego aromatu.
ben-ka 14.11.2018 10:35
Pieczarki w tej potrawie też się sprawdzą, ale gdy mam dostęp do grzybów leśnych, wykorzystuję je na maxa :)
bietka 13.11.2018 09:03
Pyszny i sycący ten kociołek :)
bietka 13.11.2018 15:11
oj to szkoda :(
ben-ka 13.11.2018 12:18
Tak...można się najeść, można, robiłam go na konkurs, ale z miernym efektem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak