Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa rozgrzewająca Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 1 kg
kukurydza w puszce 2 puszki
fasola czerwona z puszki 2 puszki
fasola biała z puszki 2 puszki
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
rosół 2,5 l
koncentrat pomidorowy 300 g
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Porada

Bardzo smaczna i rozgrzewająca jesienna zupa.

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa rozgrzewająca Zewy

Do garnka wlać rosół i zagotować.
Mięso podsmażyć na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą a potem dodać do rosołu.
Gotować około 5 minut i dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dalej gotować kilka minut.
Odsączyć na sicie obie fasole i kukurydzę i dodać do zupy razem z przyprawami.
Gotować ponownie przez kilka minut i dodać koncentrat.
Zagotować, odstawić zupę na około 15 minut i ewentualnie jeszcze doprawić.
Podawać gorącą z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak