Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa pomidorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
por (biała część) 1 kawałek
grzyby leśne 100 g
masło 2 łyżki
mąka 4 łyżki
ziemniaki 4 szt
wrzątek 1,2 l
sos pomidorowy 1 słoik np.barilla z pecorino
brukselka 200 g
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa pomidorowa

Jarzyny kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki, pora w piórka. Razem z pokrojonymi grzybami smażymy na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem, smażymy przez chwilę, zalewamy wrzątkiem. Gotujemy przez kwadrans, dodajemy sos i gotujemy 30 min.
Brukselki oczyszczamy, większe kroimy na mniejsze kawałki, a co z tego że rozgotują się ;) mniejsze wrzucamy w całości. Gotujemy do miękkości wszystkich składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 06.11.2017 13:01
Pomidorową uwielbiam , takiej jeszcze nie jadłam a wygląda a smaczną :)
Konczi 05.11.2017 19:42
pysznie wygląda :)
Bożena Matuszczyk 05.11.2017 18:28
Na pewno bardzo smaczna zupa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak