Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna surówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średniej kapusty pekińskiej 1/2
puszki kukurydzy 1/2
sporej czerwonej cebuli 1/2
kawałek pora
kiełków brokuła 1 garść
posiekanej natki pietruszki 3 łyżka
rzodkiewek 6
cukier do smaku
olej 1/5 szk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna surówka

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, opłukać i pokroić dowolnie nie za drobno. Kukurydzę odsączyć z zalewy, rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. Kapustę pekińska posiekać.
Krok 1 - Jesienna surówka foto
2
Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać kiełki brokuła oraz wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać surówkę.
Krok 2 - Jesienna surówka foto
3
Podawać po około 10 minutach gdy wszystkie smaki się przegryzą.
Krok 3 - Jesienna surówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 06.02.2014 16:30
witaminki :)
JOANNA16 30.08.2013 08:55
pycha same witaminki
gusia1000 22.05.2013 09:50
Smacznie, tanio i kolorowo.
ZEWA 10.04.2013 22:47
Hi, hi macie rację. Ale mam zaległości, dlatego surówka dopiero jesienna.
SmacznaPyza 10.04.2013 22:04
Ewa, przegoń tę jesień - wiosny nam trzeba ! :)
Megg 10.04.2013 21:31
pyszna i zdrowa suróweczka :)
iwi 10.04.2013 20:54
Pyszna surówka.
2milutka 10.04.2013 20:53
pyszna ja takie sałatki pochłaniam tonami:)
angelika14 10.04.2013 20:46
świetna suróweczka i mimo iż jesienna ja z chęcią zrobię ją by ściągnąć wiosnę
tessinka 10.04.2013 20:42
ja również uwielbiam suróweczki...pycha
ZEWA 10.04.2013 20:42
dokładnie tak :)
Zuzelka 10.04.2013 20:38
uwielbiam surówki... ta może być i na wiosnę nie tylko jesienna :) wygląda wiosennie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak