Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna rozgrzewajaca zupa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cebula 1 szt
oliwa 5 łyżek
imbir starty 1/2 łyżeczki
woda 50 ml

wywar

skrzydełka kurczaka 3 szt

Lista składników

woda 2 litry
ziemniaki 4 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna rozgrzewajaca zupa

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie z oliwek.
Krok 1 - Jesienna rozgrzewajaca zupa foto
2
Dynię kroimy na kawałki i wrzucamy do cebuli, wlewamy wodę.
Dodajemy pokrojony imbir. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Krok 2 - Jesienna rozgrzewajaca zupa foto
3
Mięso z kurczaka myjemy, dodajemy 2 litry wody, gotujemy około 30 minut.
Do garnka z mięsem wrzucamy pokrojone warzywa: ziemniaki, marchew, pietruszkę, por.
Rozdrabniamy na papkę blenderem.
Krok 3 - Jesienna rozgrzewajaca zupa foto
4
Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodajemy dynię, zmniejszamy ogień i jeszcze parę minut pozostawiamy na ogniu.
Krok 4 - Jesienna rozgrzewajaca zupa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 02.02.2016 09:47
Zima też się przyda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak