Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeleń w towarzystwie podgrzybka.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka z jelenia 1/2 kilograma
podgrzybki 1/2 kilograma
wino czerwone 1 1/2 szklanki
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pieprz w ziarnach
sól
wywar warzywny 1 szklanka
oliwa 1 paprykowa

Przepis i sposób przygotowania na: Jeleń w towarzystwie podgrzybka.

Na patelnie wrzucamy masło i oliwę .Podgrzybki czyścimy ,kroimy na mniejsze kawałki i myjemy.Grzybki wkładamy na patelnie dodajemy poszatkowaną cebulkę i około 15 minut przesmażamy. Na drugiej patelni przesmażamy mięsko,po czym dodajemy je do grzybów ,a na patelnie po mięsku wlewamy wino jak całość się połączy przelewamy wszystko na patelnie do grzybów i mięsa,dodajemy szklankę wywaru ,liść laurowy,pieprz i gotujemy na małym ogniu około półtorej godzinki pod przykryciem co jakiś czas mieszamy,przed końcem solimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia2005 24.11.2013 19:45
dziękuję bardzo :-)
EwelinkA_93 24.11.2013 15:30
apetyczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak