Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jednogarnkowiec z kiełbasą i warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 szt
cebula 1
ziemniaki 400 g
pieczarki 300 g
papryka czerwona 1
kapusta pekińska 1/2 szt
śmietana 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jednogarnkowiec z kiełbasą i warzywami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować. Pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w większą kostkę.
Krok 1 - Jednogarnkowiec z kiełbasą i warzywami foto
2
Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kiełbasę z cebulą.
Krok 2 - Jednogarnkowiec z kiełbasą i warzywami foto
3
Na dużej patelni podsmażyć ziemniaki i kapustę pekińską. Przełożyć do nich podsmażoną kiełbasę z cebulą. Dusić, aż ziemniaki zmiękną dolewając wodę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Jednogarnkowiec z kiełbasą i warzywami foto
4
Gdy ziemniaki zmiękną dodać paprykę i pieczarki. Całość dusić kilka minut.
Krok 4 - Jednogarnkowiec z kiełbasą i warzywami foto
5
Dodać śmietanę, wymieszać i, jeśli potrzeba, jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 5 - Jednogarnkowiec z kiełbasą i warzywami foto
6
Danie podawać gorące. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 6 - Jednogarnkowiec z kiełbasą i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 15.08.2015 15:02
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak