Jednogarnkowa rozgrzewająca potrawka z kiełbasy

Jednogarnkowa rozgrzewająca potrawka z kiełbasy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa wiejska

    3 kawałki 15cm
  • cebula biała

    1 szt duża
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • pomidory w puszce

    400 ml
  • olej aromatyzowany

    3 łyżki
  • kolendra mielona

    1.3 łyżeczki
  • sól morska

    4 szczypty
  • pieprz czarny mielony

    3 szczypty
  • pepperoni

    1 szt mała
  • estragon

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę dobrą ok 90% mięsa kroimy w małą kosteczkę.
Do garnka wlewamy olej ziołowy, następnie kiełbasę i smażymy, aż się zrumieni, na dość dużym ogniu cały czas mieszając.

Następnie dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę, paprykę i pieczarki w ćwiartki, wszystkie przyprawy i smażymy aż warzywa zmiękną ok 15 min.
Potem wlewamy pomidory i dusimy jeszcze ok 15 min, całość zgęstnieje, ja nie zagęszczałam niczym samo wyszło zadowalające, jeśli jest za gęste należy dolać gotowanej wody i wymieszać, zależy to od jakości pomidorów, jedne są z większą ilością zalewy inne treściwsze więc gęściejsze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

03.12.2015 09:59
smaczny pomysł

adelajda

18.10.2014 10:52
Szybko i smacznie obiadek gotowy

Anna133

18.10.2014 08:29
proste danie, nie wiele składników, a wyszło fajne i smaczne jedzonko

noninka77

16.10.2014 19:32
Bardzo fajny przepis :) Z pewnością skorzystam :)

aniagdz

16.10.2014 17:58
wygląda pysznie, kolacja idealna:)

misia53

16.10.2014 15:36
Pięknie ci to wyszło , aż mi smaczek przyszedł.....

Christopher

16.10.2014 14:58
Przyda się taka potrawa na zimowe dni.

Lis

16.10.2014 14:12
Smakowity pomysł:)

wyattearp

16.10.2014 13:52
potrawka -palce lizać

krokus

16.10.2014 13:48
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat