Jednogarnkowa potrawa z soczewicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    25 dag
  • woda

    1/2 litra
  • warzywa

    1 kg
  • ziemniaki

    5 szt/młode
  • bulion warzywny

    400 ml
  • serdelki

    5 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Soczewicę namoczyć w ½ litrze wody przez kilka godzin( najlepiej na noc). Następnie wlać bulion i gotować pod przykryciem. W międzyczasie obrać i pokroić ziemniaki, młode warzywa i dodać do gotującej się soczewicy. Serdelki pokroić w plasterki, dodać do potrawy, przyprawić do smaku, zagotować i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 06.07.2015 13:22
treściwy i smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat