Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jedno brownie, kilka brownies... ważne, że z orzechami!

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie garść
czekolada deserowa 2 tabliczki
czekolada mleczna pół tabliczki
aromat rumowy
margaryna 20dag
cukier waniliowy 1.5 opakowania
jajko 3
proszek do pieczenia pół łyżeczki
mąka 10-12dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jedno brownie, kilka brownies... ważne, że z orzechami!

Kroki postępowania

1
Czekolady rozpuścić z margaryną i kilkoma kroplami aromatu rumowego. Odstawić do ostudzenia. Mąkę przesiać z proszkiem. Orzechy zmielić lub posiekać. Do masy czekoladowej dodać orzechy, cukier waniliowy, mąkę i żółtka. Całość wymieszać.
Krok 1 - Jedno brownie, kilka brownies... ważne, że z orzechami! foto
2
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z resztą. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w 180 stopniach około 35 min.
Krok 2 - Jedno brownie, kilka brownies... ważne, że z orzechami! foto
3
Pokroić w kostkę przestudzone ciasto. Posypać cukrem pudrem. Można podawać z dżemem wiśniowym.
Krok 3 - Jedno brownie, kilka brownies... ważne, że z orzechami! foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 01.11.2012 08:26
aż ślinka cieknie :) też dzisiaj ciacho będę robiła :)
Miki 01.11.2012 00:47
mniam
Adamorek 31.10.2012 23:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak