Jedno brownie, kilka brownies... ważne, że z orzechami!

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    garść
  • czekolada deserowa

    2 tabliczki
  • czekolada mleczna

    pół tabliczki
  • aromat rumowy

  • margaryna

    20dag
  • cukier waniliowy

    1.5 opakowania
  • jajka

    3
  • proszek do pieczenia

    pół łyżeczki
  • mąka

    10-12dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jedno brownie, kilka brownies... ważne, że z orzechami! foto
Czekolady rozpuścić z margaryną i kilkoma kroplami aromatu rumowego. Odstawić do ostudzenia. Mąkę przesiać z proszkiem. Orzechy zmielić lub posiekać. Do masy czekoladowej dodać orzechy, cukier waniliowy, mąkę i żółtka. Całość wymieszać.
Krok 2 - Jedno brownie, kilka brownies... ważne, że z orzechami! foto
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z resztą. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w 180 stopniach około 35 min.
Krok 3 - Jedno brownie, kilka brownies... ważne, że z orzechami! foto
Pokroić w kostkę przestudzone ciasto. Posypać cukrem pudrem. Można podawać z dżemem wiśniowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 01.11.2012 08:26
aż ślinka cieknie :) też dzisiaj ciacho będę robiła :)
Miki 01.11.2012 00:47
mniam
Adamorek 31.10.2012 23:49
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat