Jaskółcze gniazda

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt po 1 cm
  • boczek wędzony

    8 plastrów
  • jajko

    4 szt
  • musztarda

  • cebula

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    kilka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    kilka
  • sól i pieprz

  • mąka

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo ,studzimy i obieramy. Mięso rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,z jednej strony smarujemy musztardą. Na każdym plastrze mięsa rozkładamy po dwa plasterki boczku ,a na nich układamy po jednym jajku ,zwijamy w roladę i obwiązujemy nicią. Oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron ,po czym zalewamy wodą ,dodajemy posiekaną cebulę ,liście laurowe ,ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Dusimy na małym ogniu ok. 25-30 min. Podajemy z sosem z duszenia i ziemniakami z wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna34 22.08.2014 19:56
super pomysł
Konczi 22.08.2014 18:22
super wygląda, pewnie smaczne :)
teresa18 22.08.2014 17:27
bardzo je lubię
Seba 22.08.2014 13:33
Pysznie wygląda
Edith85 22.08.2014 13:29
pięknie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat