Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynówka z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
marchewka 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
śmietana do zup 3 łyżki
filet z kurczaka 2 sztuki
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
zupa 2 jarzynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynówka z mięsem

W litrze wody gotujemy vegetę, starte marchewki , pietruszki , ryż do miękkości. Cebulę siekamy podsmażamy na oleju i dodajemy pokrojonego w kostkę fileta. Smażymy i przekładamy do zupy. Pod koniec dodajemy zupy rozpuszczone w 1 szklance wody, śmietanę i zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 21.02.2013 18:38
konkretna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak