Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzynowa zupa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa mrożone 700 gram
kość wieprzowa 1-2 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
smietana 18% 300 ml
sól
pieprz
ziarenka smaku uniwersalne win
cebula biała 1 sztuka
ziemniak 2 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: jarzynowa zupa

Kości wieprzowa obgotowujemy, przez ok 2 godziny, z dodatkiem liścia laurowe, ziela angielskiego raz cebulą w łupinie. Po obgotowaniu wodę z kości przelewamy przez sitko aby pozbawić wywar kawałków mięsa. Ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w drobna kostkę, dodajemy do wywaru, dolewamy wody ok 2,5 litra, do gotującej się wody z ziemniakami dodajemy jeżynkę(moja nie miała w sobie ziemniaków, gotujemy aż wszystko bedzie miękkie. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz ziarenkami smaku, pod koniec gotowania dodajemy smietanę, która mieszamy najpierw w gorącej wodzie, dodajemy do garnka z warzywami, chwile wszystko gotujemy na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 23.06.2014 12:50
jarzynowa , pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak