Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bukiet warzyw poltino 1 op.
ziemniaki 8 szt.
por (biała część) 1 szt
seler ćwierć
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
parówki 2 szt.
cebula 1 szt.
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z parówkami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy wodą, dodając kostkę bulionową i łyżeczkę soli.
Krok 1 - Jarzynowa z parówkami foto
2
marchew, pietruszkę, seler kroimy w kostkę, selera w prązki. Dodajemy do wywaru. Gotujemy aż zakipi.
Krok 2 - Jarzynowa z parówkami foto
3
Na wrzątek wrzucamy warzywa mrożone. gotujemy ok. pół godziny na małym ogniu.
Krok 3 - Jarzynowa z parówkami foto
4
Cebulę smazymy na złoty kolor.
Krok 4 - Jarzynowa z parówkami foto
5
Zupa się dalej gotuje, gdy już warzywa bedą średnio miękkie dorzucamy pokrojone w krązki parówki.
Krok 5 - Jarzynowa z parówkami foto
6
Na koniec rozkłócamy mąkę ze śmietaną, rozcieńczamy zupą i zabielamy wywar. dodajemy też usmażoną cebulkę.
Krok 6 - Jarzynowa z parówkami foto
7
Przyprawiamy wedle uznania. smacznego.
Krok 7 - Jarzynowa z parówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 25.11.2012 21:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak