Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynka do obiadu

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Przepyszny dodatek do obiadu.

Składniki:

Składniki:

seler korzeniowy 500 gramów
groszek mrożony 150 gramów
por 1 sztuka
marchew 250 gramów
sos ostrygowy 1 łyżeczka
sok z kiszonej kapusty 50 mililitrów
bulion warzywny 100 mililitrów
cukier palmowy 1 łyżeczka
masło 82% 1 łyżka
mąka kukurydziana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynka do obiadu

Seler i marchewki kroimy w kostkę.
Por siekamy.
Na maśle smażymy seler, marchew i por. Zalewamy bulionem, zagotowujemy, dolewamy kwasu z kiszonej kapusty. Gotujemy 10 min.
Dodajemy sosu ostrygowego, cukier.
Na rozgrzanym maśle smażymy mąkę, dodajemy wywar, rozprowadzamy, dodajemy do warzyw.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak