Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzyna z endywii i pieczarek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykoria 300 g
pieczarki 300 g
por (biała część) 350 g
boczek wędzony 150 g
olej 2 łyżki
oregano 1 łyżeczka
śmietana gęsta 100 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzyna z endywii i pieczarek

Warzywa umyłem i oczyściłem . Liście cykorii pokroiłem na paski, pieczarki i pory pokroiłem na cienkie plasterki. Boczek pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem na patelni olej, na dużym ogniu wysmażyłem z boczku skwarki, które potem wyjąłem z patelni.
Na pozostałym na patelni tłuszczu na małym ogniu przez 3 minuty dusiłem pieczarki razem z porami. Dodałem pokrojone paski cykorii, sól, pieprz i oregano , dusiłem 3 minuty. Wymieszałem ze śmietaną, szybko zagotowałem, doprawiłem do smaku. Posypałem pysznym skwarkowym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.04.2015 20:41
Jedzonko wygląda bardzo apetycznie
Anna133 20.04.2015 09:06
ciekawe połączenie, nie robiłam jeszcze takiej :)
ilka01 20.04.2015 08:36
wygląda bardzo apetycznie
Agnieszka-87-25 20.04.2015 08:13
smaczne to
olkaaa 20.04.2015 07:34
fajny pomysł
Konczi 20.04.2015 07:24
smacznie :)
anula-d 19.04.2015 22:45
smacznie wygląda
aginaa 19.04.2015 21:58
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak