Jarzębina do mięsa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarzębina

    1 kg
  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    1 szklanka
  • chili Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    2 łyżeczki
  • imbir mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce jarzębiny, przebrać, opłukać i włożyć przynajmniej na 12 godzin do zamrażalnika. Przemrożone owoce jarzębiny włożyć do rondla. Jabłka obrać i pokroić na cząstki, dodać do jarzębiny. Dolać około 1/4 szklanki wody i gotować około pół godziny aż jabłka i jarzębina rozgotuje się. Po ugotowaniu przetrzeć przez sito, przełożyć ponownie do rondla. Dodać cukier oraz przyprawy i gotować jeszcze około 10 minut.
Gotujący przecier włożyć do wyprażonych słoików

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 13.02.2014 20:07
fajny dodatek
Rafał10 16.10.2013 12:06
takie przepisy to ja lubię coś nowego i do wypróbowania na pewno :)
matesko 19.09.2013 11:09
ciekawy przepis
Halina7 17.09.2013 15:06
Fajny przepis, coś nowego
Skoter 16.09.2013 15:24
ciekawy przepis
okrysia 14.09.2013 09:59
SMACZNE TO!
Konczi 14.09.2013 08:40
nigdy nie próbowałam,fajny pomysł
Mniam 14.09.2013 00:34
Bardzo fajna rzecz.
SylwiaMagdaSabin 13.09.2013 22:15
do wykorzystania
Sroczka 13.09.2013 21:21
Oryginalny przepis. Jestem ciekawa smaku.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat