Jarskie mielone w złotej skórce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

  • marchew

  • ziemniaki

    3
  • seler

    1\\3
  • por

  • pieczarki

    4
  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • jajko

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy w bardzo cieniutkie plasterki, marchew , seler,ziemniaki obieramy i kroimy na cząstki i ugotować . Odcedzamy i zostawiamy tylko 1\\3 szklanki wywaru , rozgotować w nim 4 łyżki płatków owsianych , pora pokroić w plasterki i razem z pieczarkami podsmażyć na oleju . Wszystkie warzywa zmielić , połączyć z płatkami , jajkiem i doprawiamy resztą . Formujemy kotleciki , obtaczamy w bułce , reszcie płatków i usmażyć.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 10.09.2011 22:51
wyśmienite musi być :)
IlonaAlbertos 09.09.2011 18:33
Bardzo fajny pomysł, muszę zrobić.
Emiliozo 30.08.2011 22:52
fanatstyczne
ElizaT 01.03.2011 23:35
zapowiadają się świetnie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat