Jarskie kotleciki z marchewką i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1
  • pietruszka

    1
  • ogórki konserwowe

    3
  • pieczarki

    20 dag
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • jajko

    1
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natomiast marchewkę i pietruszkę na drobnych oczkach. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, jajko, sól, pieprz i bułkę tartą. Całość wyrobić na jednolitą masę. Na rozgrzanym oleju kłaść placuszki warzywne i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 19.09.2016 13:56
ciekawe kotleciki:-)
Ela15 09.02.2016 17:51
muszą być dobre
agaK. 25.08.2015 18:17
Super, zjadła bym:)
Jumper123 25.08.2015 17:42
ciekawy pomysł
Ania321 25.08.2015 17:17
Bardzo apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat