Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarska zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 80 dag
olej 4 łyżki
feta 1 szkl
jajko 3 szt
mleko 1 szkl
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jarska zapiekanka

Cukinię zetrzyj, podsmaż na 3 łyżkach oleju. Posól, przestudź. Następnie wymieszaj ze startą fetą, roztrzepanymi jajkami, mlekiem, natka i koperkiem. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego pozostałym olejem. Piecz w temp 175 stopni do czasu, aż wierzch się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.12.2013 10:42
apetyczna zapiekanka
Adam/ZUB3R 24.04.2013 22:06
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak