Jarska zapiekanka

Jarska zapiekanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    80 dag
  • olej

    4 łyżki
  • feta

    1 szkl
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    1 szkl
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jarska zapiekanka

Cukinię zetrzyj, podsmaż na 3 łyżkach oleju. Posól, przestudź. Następnie wymieszaj ze startą fetą, roztrzepanymi jajkami, mlekiem, natka i koperkiem. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego pozostałym olejem. Piecz w temp 175 stopni do czasu, aż wierzch się zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Krystyna32 22.12.2013 10:42
apetyczna zapiekanka
Adam/ZUB3R 24.04.2013 22:06
ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat