Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż zapiekany w sere czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 100 gram
ser 30 gram
mleko 1/2 szkl
czosnek 2 ząbki
mięso 100 gram
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż zapiekany w sere czosnkowym

Kroki postępowania

1
Cebulę smażę na patelni. Gdy się zeszkli dodaję mięso (ja miałam shoarmę i kiełbasę).
Krok 1 - Jarmuż zapiekany w sere czosnkowym foto
2
Wrzucam jarmuż do osolonego wrzątku i gotuję 5 minut.
Krok 2 - Jarmuż zapiekany w sere czosnkowym foto
3
Przygotowuję ser. W rondelku zagotowuję mleko z pociętymi w plastry ząbkami czosnku. Dodaję starty ser (by smak był bardziej intensywny można dodać trochę serka z niebieską pleśnią).
Krok 3 - Jarmuż zapiekany w sere czosnkowym foto
4
Brytfankę lub naczynie żaroodporne wysmarowuję tłuszczem. Układam na dole mięso. Na górze jarmuż.
Krok 4 - Jarmuż zapiekany w sere czosnkowym foto
5
Ser układam na jarmużu. Częścią płynną zalewam brytfankę. Zapiekam 15 minut w tep 180 st.
Krok 5 - Jarmuż zapiekany w sere czosnkowym foto
6
Układam obok ryżu, polecam wymieszanie całości, świetnie wtedy smakuje.
Mimo, że nie wygląda efektywnie jest bardzo dobre w smaku.
Krok 6 - Jarmuż zapiekany w sere czosnkowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 01.01.2013 12:11
muszę przyznać, że nigdy nie jadłam jarmużu i nie wiedziałam, jak się go przyrządza
Amellia 29.12.2012 17:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak