Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japońska ryba

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety sojowe 2 opakowania
papryka konserwowa 1 słoik
ogórki konserwowe 6 ogórków
cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
ocet 5 łyżek
ketchup 5 łyżek
przecier pomidorowy 1 mały słoiczek
woda 3/4 szklanki
mąka 2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
tłuszcz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Japońska ryba

Z mąki, jajka oraz wody robimy ciasto. Kotlety sojowe gotujemy a następnie nacieramy przyprawą uniwersalną i maczamy we wcześniej przygotowanym cieście. Smażymy na złoty kolorek. Ketchup, przecier, 1,5 szklanki wody oraz ocet i cukier mieszamy ze sobą i gotujemy. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę oraz ogórka kroimy w kostkę i mieszamy z cebulą. W misce układamy warstwowo kotlety sojowe, warzywa i tak na zmianę, aż składniki się skończą. Całość zalewamy zalewą. Pozostawiamy ok 3-4 godzin, aż składniki się „przegryzą” . Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 08.01.2014 15:49
uwielbiam rybę po japońsku:)
Łukasz15 01.10.2013 09:23
Pyszne śledziki
caralajna 18.08.2012 07:54
zapowiada się pysznie
RenataZ-et 01.04.2012 12:38
bardzo smaczne połączenie
IKrakowianka 27.03.2012 22:55
jak dla mnie rewelacja :)
jozefinach 24.03.2012 09:30
Potrwa wygląda smakowicie.
joanna__s 08.03.2012 12:53
Widzę, że niedługo coś nowego zawita w mojej kuchni. Rybka musi być przepyszna.
IlonaAlbertos 24.02.2012 23:47
Wygląda bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak