Japońska ryba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety sojowe

    2 opakowania
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • ogórki konserwowe

    6 ogórków
  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • ocet

    5 łyżek
  • ketchup

    5 łyżek
  • przecier pomidorowy

    1 mały słoiczek
  • woda

    3/4 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • tłuszcz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka oraz wody robimy ciasto. Kotlety sojowe gotujemy a następnie nacieramy przyprawą uniwersalną i maczamy we wcześniej przygotowanym cieście. Smażymy na złoty kolorek. Ketchup, przecier, 1,5 szklanki wody oraz ocet i cukier mieszamy ze sobą i gotujemy. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę oraz ogórka kroimy w kostkę i mieszamy z cebulą. W misce układamy warstwowo kotlety sojowe, warzywa i tak na zmianę, aż składniki się skończą. Całość zalewamy zalewą. Pozostawiamy ok 3-4 godzin, aż składniki się „przegryzą” . Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 08.01.2014 15:49
uwielbiam rybę po japońsku:)
Łukasz15 01.10.2013 09:23
Pyszne śledziki
caralajna 18.08.2012 07:54
zapowiada się pysznie
RenataZ-et 01.04.2012 12:38
bardzo smaczne połączenie
IKrakowianka 27.03.2012 22:55
jak dla mnie rewelacja :)
jozefinach 24.03.2012 09:30
Potrwa wygląda smakowicie.
joanna__s 08.03.2012 12:53
Widzę, że niedługo coś nowego zawita w mojej kuchni. Rybka musi być przepyszna.
IlonaAlbertos 24.02.2012 23:47
Wygląda bardzo apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat