Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajko w dziurce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kromki
jaja 2 sztuki
kiełki brokuła garść
olej do smażenia do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajko w dziurce

W obu kromkach chleba wytnij (najlepiej kieliszkiem) otwory na środku.

Rozgrzej olej na patelni.

Ułóż pieczywo i w otwory wbij jajka (po jednym do każdego). Posyp przyprawą i smaż na wolnym ogniu.

We właściwym momencie (czyli jak już się da) obróć ostrożnie grzanki na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę. Nie za długo, aby żółtko było nadal płynące.

Podawaj posypane kiełkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 06.10.2013 23:40
fajny pomysł
zolzica 17.10.2012 21:40
uwielbiam to :) pierwszy raz zrobił mi takie jajko kumpel z Macedonii :)
hahanka 17.10.2012 21:09
pyszny pomysł na śniadanie
gosia1988 17.10.2012 21:00
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak