Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko przepiórcze z rukolą i szynką na chlebie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka przepiórcze 2 szt
szynka wędzona 2 plastry
rukola 4 listki
chleb 2 kromki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 5 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko przepiórcze z rukolą i szynką na chlebie

Na kromkę chleba polewamy odrobinę oliwy z oliwek. Na chleb kładziemy rukolę zakrywamy szynką. Rozgrzewamy patelnię. Dodajemy masło klarowane. Wybijamy z niskiej odległości jajko przepiórcze. Doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone jajko kładziemy na szynkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak