jajko po hiszpańsku

jajko po hiszpańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • pomidor

    4 szt
  • ząbek czosnku

  • oliwa

  • sól do smaku

  • ostre przyprawy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania jajko po hiszpańsku

paprykę pokroić w kostkę i dać na patelnie z oliwą i czosnkiem pomidory spażyć, zdjąć skórkę pokroić w ćwiartki dodać do smażącej się papryki trzymać na małym ogniu mieszając.Przyprawić.Na osobnej patelni usmażyć jajka na sadzone, przełożyć na patelnie z jarzynami i smażyć na małym ogniu 2min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

aga130982 22.05.2012 13:45
super
aga130982 22.05.2012 13:45
super
Kate131 13.08.2011 08:47
fajne
Grazyna0211 12.06.2011 11:40
extra
Ewa111 28.05.2011 13:53
po hiszpańsku jeszcze nie jadłam,pora to nadrobić
justyna54 15.04.2011 20:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat