Jajka zapiekane w skorupkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt
  • grzyby suszone

    1 garść
  • cebula

    1 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i przekroić na połówki. Wyjąć białko i żółtko tak, by nie uszkodzić skorupki.
Krok 2 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
Grzyby namoczyć na kilka godzin, a następnie drobno pokroić. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i grzyby, doprawić do smaku.
Krok 3 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
Grzyby połączyć z drobno posiekanymi białkami i żółtkami, majonezem i natką pietruszki. Doprawić do smaku.
Krok 4 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
Skorupki jajek napełnić farszem i panierować w tartej bułce.
Krok 5 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
Na patelni rozgrzać olej i smażyć jajka.
Krok 6 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
Podawać gorące, zaraz po usmażeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat