Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane w skorupkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
grzyby suszone 1 garść
cebula 1 szt
majonez 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane w skorupkach

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i przekroić na połówki. Wyjąć białko i żółtko tak, by nie uszkodzić skorupki.
Krok 1 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
2
Grzyby namoczyć na kilka godzin, a następnie drobno pokroić. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i grzyby, doprawić do smaku.
Krok 2 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
3
Grzyby połączyć z drobno posiekanymi białkami i żółtkami, majonezem i natką pietruszki. Doprawić do smaku.
Krok 3 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
4
Skorupki jajek napełnić farszem i panierować w tartej bułce.
Krok 4 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
5
Na patelni rozgrzać olej i smażyć jajka.
Krok 5 - Jajka zapiekane w skorupkach foto
6
Podawać gorące, zaraz po usmażeniu.
Krok 6 - Jajka zapiekane w skorupkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak