Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
bułka czerstwa 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane

Bułkę taką od 2 dni moczymy w mleku. Kiedy napije się mleczka odciskamy ja i dajemy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrawamy dużym nożem. Leciutko wyciągamy jajko , żeby powstały łódki ze skorupki.
Jajka siekamy. do malaksera wkładamy wyciśniętą bułkę pokrojone jajka , dodajemy łyżkę masła i przyprawę uniwersalną do smaku. Miksujemy . Taki farsz nakładamy do skorupek. Maczamy w tartej bułce stronę z farszem. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy jajeczka . Podajemy na ciepło lub zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 01.04.2013 01:29
Chętnie wypróbuję przepis :)
pycia9 31.03.2013 14:29
ale pyszne
katarzynagotuje 31.03.2013 14:19
ładnie podane ;)
bogusia19 31.03.2013 14:08
pomysłowe te jajka
angelika14 31.03.2013 13:56
świetny pomysł nie tylko na świąteczne śniadania
dodi 31.03.2013 13:43
fajne zapiekane
Janina 31.03.2013 13:42
Takich jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak