Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z sosem majonezowo-ogórkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 jajka
majonez tradycyjny 1/2 z małego słoiczka
szczypiorek 3 łyżki już posiekanego
ogórki konserwowe 2 sztuki
śmietana 5 łyżek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z sosem majonezowo-ogórkowym

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu jajka obieramy i kroimy na połówki.1 ogórka kroimy na okrągłe plasterki.
Wykonanie sos majonezo-ogórkowego:
Myjemy szczypiorek i osuszamy drobro go kroimy , natomiast 2 ogórka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Majonez mieszamy ze śmietaną szczypiorkiem oraz ogórkiem. Całość doprawiamy solą , pieprzem oraz bazylią wszystko jeszcze raz delikatnie mieszamy.
Sos dajemy na talerz połówki z jajek układamy na okrągło przeplatając raz jaj raz plasterek ogórka . Górę posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.02.2015 09:41
moje ulubione
mirosława4 23.02.2015 15:46
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak