Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z sosem majonezowo - ketchupowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
majonez 2 łyżki
ketchup łagodny 2 łyżki
natka pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z sosem majonezowo - ketchupowym

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy na pół i połówki jajek układamy na talerzu (paterze). W małej miseczce mieszamy majonez z ketchupem na jednolity sos. Łyżeczką nabieramy sos i nakładamy na jajka. Resztę sosu przekładamy do małej miseczki, którą ustawiamy na środku talerza. Jajka dekorujemy listkami pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.08.2014 07:36
Proste i pyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak