Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pastą z dodatkami i pieczarką marynowaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 1/2 łyżeczki
ząbki czosnku 1
cebula 1 łyżka drobno posiekanej
jajka ugotowane na twardo 2
pieczarki marynowane 8 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
sos paprykowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pastą z dodatkami i pieczarką marynowaną

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo . Po ugotowaniu kroimy na dwie połówki .
Krok 1 - Jajka z pastą z dodatkami i pieczarką marynowaną  foto
2
Wykonani pasty :
Serki roztapiamy troszkę nad gorącą parą. Dodajemy starty czosnek , cebulkę drobno posiekaną, sos paprykowy oraz przyprawy . Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników.
Krok 2 - Jajka z pastą z dodatkami i pieczarką marynowaną  foto
3
Na połówki jajek nakłady paski pasty . Czynność powtarzamy do skończenia się wszystkich składników.
Krok 3 - Jajka z pastą z dodatkami i pieczarką marynowaną  foto
4
Na wierzch jajek dajemy po 1 pieczarce marynowanej. Całość posypujemy świeżym zmielonym pieprzem .
Krok 4 - Jajka z pastą z dodatkami i pieczarką marynowaną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak