Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z natką pietruszki i chrzanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 szt
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana gęsta 2 łyżki
chrzan tarty 2 łyzki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z natką pietruszki i chrzanem

Przygotować wszystkie składniki. Jajka ugotować na twardo ,wystudzić . Obrać ze skorupek. i przekroić na połówki po długości .Wyjąć delikatnie żółtka a białka odłożyć . Żółtka pokroić drobniutko ,natkę umyć ,osuszyć i pokroić .Wymieszać żółtka z natką pietruszki , dodać śmietanę gęstą , chrzan ,przyprawić do smaku pieprzem i solą. Farszem napełnić białka i układać na talerzu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 16.04.2016 12:36
Dobre jajka :) , powinno być" z chrzanem"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak