Jajka z makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • makrela wędzona

    1/2
  • musztarda

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy, chłodzimy i obieramy. Jajka kroimy wzdłuż. Wyciągamy żółtka. Szczypiorek myjemy i siekamy. Majonez łączymy z musztardą. Makrelę obieramy z ości i rozgniatamy razem z żółtkami. Dodajemy musztardę wymieszaną z majonezem i koper. Wszystko dokładnie mieszamy. Napełniamy białka przygotowanym farszem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 06.03.2014 15:43
bardzo dobre
ONY_za_kare 13.02.2014 12:47
smaczne jajka !
Katarzyna59 29.12.2013 16:22
bardzo dobre
Krystyna32 11.11.2013 08:25
apetyczne !!!
berys18 25.10.2012 14:19
pyszności
Łukasz15 30.09.2012 07:56
bardzo dobra kolacja
edi 21.04.2012 13:41
;) dobre
aga130982 15.04.2012 07:50
mniam
aga130982 15.04.2012 07:50
mniam
Andysz 14.04.2012 08:25
uwielbiam makrelę;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat