jajka z łososiem...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    6 sztuk
  • łosoś wędzony

    15 dag
  • rzodkiewka

    1 duża
  • szczypiorek

    6 łodyg
  • koperek

    1 łodyga
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • majonez tradycyjny

    1 łyżka
  • śmietana gęsta

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka "XL" ugotować na twardo, obrać z łupinki, przekroić jajka na pół i delikatnie wyjąć żółtka do miski i dodać do żółtek

łososia wędzonego bardzo drobno posiekać i dodać do żółtek, troszkę w kawałeczkach zostawić do ozdoby

dodać startą dużą rzodkiewkę, posiekany cienki szczypiorek, świeżo zmielony pieprz, majonez i śmietanę

widelcem wszystko połączyć i każde jajko nadziać sporą porcją farszu

wierzch ozdobić kawałeczkami łososia i koperkiem...............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 29.10.2014 22:56
Bardzo fajny przepis.
MałaMi89 29.10.2014 21:39
Bardzo lubię łososia i robiłam już takie (albo podobne) jajeczka - były pyszne!
Wiesława1 29.10.2014 11:31
Pieknie ,smacznie ,kolorowo
Ania84 28.10.2014 23:14
mmmm świetna przekąska
Katarzyna/kate1980 28.10.2014 22:03
świetny przepis
IKrakowianka 28.10.2014 20:46
świetne smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat