Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z farszem twarogowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
ser twarogowy 2 łyżki
jogurt grecki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Porada

Do farszu wykorzystałam twarożek chrzanowy ale równie dobrze możemy wykorzystać twarożek ziołowy, czosnkowy lub paprykowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z farszem twarogowym

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Następnie delikatnie /tak by nie uszkodzić białka/ wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodajemy twarożek, jogurt, sól i pieprz i ucieramy łyżką na jednolitą masę. Białka napełniamy przygotowanym farszem i dekorujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.01.2016 00:14
jeszcze nie robiłam , ale fajny przepis !!
mysza620 03.01.2016 23:29
takich nie robiłam, warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak