Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z cebulką zieloną i papryką czerwoną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
zielona cebulka 4 łodygi
majonez 3 łyżki
papryka czerwona 1/4 szt
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z cebulką zieloną i papryką czerwoną

1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż za pół.
2. Paprykę czerwona pokroić w drobniutką kosteczkę, zieloną cebulkę drobno pokroić na oczka.
3. Pokrojona paprykę i zieloną cebulkę wrzucić do miseczki, dodać majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Farsz nałożyć na połówki jajka. Jajka posypać słodką papryką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 20.01.2015 13:49
dobre jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak