Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z 3 farszami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz pieczarkowy

pieczarki 5 szt
cebula 1/2 szt
masło 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

farsz rzodkiewkowy

rzodkiewka 5 szt
majonez 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

farsz z szynką

szynka konserwowa 5 dag
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

dodatkowo

jajka ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z 3 farszami

Ugotowane jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyją żółtka, rozetrzeć, dodać do farszy.
Farsz pieczarkowy: oczyszczone pieczarki drobno pokroić i podsmazyć na maśle z pokrojoną cebulą. Ostudzone wymieszać z majonezem i zółtkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Farsz z szynką: szynkę pokroić na paseczki, wymieszać z żółtkami i majonezem. doprawić solą i pieprzem.
Farsz z rzodkiewek: oczyszczone rzodkiewki drobno pokroić wymieszać z majonezem i żółtkami, doprawić solą i pieprzem.
Farszami napełnić miseczki z białek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.06.2017 23:37
Bardzo ładnie wyglądają
matesko 24.04.2017 15:53
jajka na każdą okazję
anulka69 20.04.2017 07:29
pyszne jajeczka
Bernadeta1 17.04.2017 21:34
smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak