Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w zielonym sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
masło 1/5 kostki
śmietanka słodka 1 szklanka
mielony szpinak z mrożonego) 20 dag
koper 1/2 szklanki
sól do smaku 1 szczypta
cukier do smaku 1 szczypta
sok z cytryny 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w zielonym sosie

W woku rozgrzać masło .Wrzucić na nie pokrojony koper i chwilę smażyć .Dołożyć mielony szpinak ( najlepiej świeży rozdrobniony w malakserze , ale może być mrożony ).Smażyć mieszając 5 minut. Wlać śmietankę i dusić jeszcze 5 minut . Doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny .
Jajka ugotować na twardo .Obrać gorące . Przekroić na połówki .
Podawać z ziemniakami z wody ułożone na sosie .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 25.05.2013 22:21
ciekawy sosik
Anna133 25.05.2013 21:45
świetna alternatywa
2milutka 25.05.2013 19:52
kompozycja bardzo fajna na pewno smaczne:)
IwonaDD 25.05.2013 19:46
fajny taki kremik ze szpinaku i kopru, aromatyczny musiał być i pewnie dobrze skomponował się z jajkiem na twardo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak