Jajka w zielonym sosie

Jajka w zielonym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • masło

    1/5 kostki
  • śmietanka słodka

    1 szklanka
  • mielony szpinak z mrożonego)

    20 dag
  • koper

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • cukier do smaku

    1 szczypta
  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W woku rozgrzać masło .Wrzucić na nie pokrojony koper i chwilę smażyć .Dołożyć mielony szpinak ( najlepiej świeży rozdrobniony w malakserze , ale może być mrożony ).Smażyć mieszając 5 minut. Wlać śmietankę i dusić jeszcze 5 minut . Doprawić solą , cukrem i sokiem z cytryny .
Jajka ugotować na twardo .Obrać gorące . Przekroić na połówki .
Podawać z ziemniakami z wody ułożone na sosie .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 25.05.2013 22:21
ciekawy sosik
Anna133 25.05.2013 21:45
świetna alternatywa
2milutka 25.05.2013 19:52
kompozycja bardzo fajna na pewno smaczne:)
IwonaDD 25.05.2013 19:46
fajny taki kremik ze szpinaku i kopru, aromatyczny musiał być i pewnie dobrze skomponował się z jajkiem na twardo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat