Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Jajka w sosie porowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 sztuk
por
1
oliwa
2-3 łyżki
serek topiony
1 (100 gram)
kostka rosołowa
1
woda
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie porowym

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, po czym przekrawamy je wzdłuż i układamy żółtkiem do talerza. Por drobno siekamy, przekładamy do małego garnka i podsmażamy na oliwie do momentu, aż zacznie się robić miękki. Następnie dodajemy serek topiony i na małym ogniu mieszamy go z porem, aż się rozpuści. Do pora z serkiem wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę rosołową. Mieszając, sos doprowadzamy do wrzenia. Gotowy sos łyżką wlewamy między połówki jajek. Dekorujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.03.2015 22:10
Bardzo smacznie.
Wafelek2601 20.03.2015 19:56
Bardzo smaczne jajeczka
joanna43 20.03.2015 19:49
smakowite połączenie
Renata9 20.03.2015 18:22
Pyszna kolacja
mirosława4 20.03.2015 18:10
smaczne na kolację i nie tylko
Sroczka 20.03.2015 18:05
Pyszne danie na kolację.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak