Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6-8 sztuk
woda 2 szklanki
kostka rosołowa 1
margaryna 50 gram
mąka 2 łyżki
musztarda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowym

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Wodę z kostką rosołową zagotowujemy na bulion. Margarynę topimy, po czym wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Następnie mieszając wlewamy bulion (gotujemy na wolnym ogniu). Na koniec do sosu dodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy sos do wrzenia.

Jajka przekrawamy na 4 części każde, układamy na talerzu i polewamy sosem. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.06.2015 10:14
bardzo lubimy takie jajka;)
Damiano
Damiano 19.06.2015 07:16
bardzo dobre
Ewelina1991 14.06.2015 10:57
fajnie podane jajka
Gracer 14.06.2015 10:48
coś dla mnie co lubię
Maridka19 14.06.2015 09:08
Bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak