Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
jogurt gęsty 20 dag
wino białe wytrawne 1 szkl
cebula szalotka 3 szt
musztarda dijon 4 łyżki
estragon 3 łyżeczki
masło 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowym

Szalotki obrać, posiekać, wrzucić do rondelka, zalać winem, dodać 1/2 estragonu. Podgrzewać na małym ogniu do odparowania pół płynu.
Dodac jogurt, masło i musztardę, energicznie mieszając do uzyskania aksamitnej konsystencji. Sos lekko posolić.
Jajka ugotować na półtwardo ( ok.5 minut), obrać.
Na nagrzany półmisek wylac sos, ułożyć na nim połówki jajek, posypać je pozostałym estragonem i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak