Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
kiełbasa wiejska 1 pętko
marchewka 1/2 szt
bulion 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galarecie

Kroki postępowania

1
Bulion zagotować, odstawić z palnika i wsypać żelatynę cały czas mieszając by nie dopuścić do powstania grudek.
Krok 1 - Jajka w galarecie foto
2
W aluminiowej foremce (wymiary 22cmx9cm) po środku ułożyć jajka ugotowane na twardo, po bokach pokrojoną wzdłuż kiełbasę, zaś marchewkę pomiędzy jajkiem a kiełbaską.
Krok 2 - Jajka w galarecie foto
3
Gorący bulion wlać do jajek. Odstawić, zimną galaretę włożyć do lodówki.
Krok 3 - Jajka w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 19.12.2015 17:35
Wygląda bardzo apetycznie :)
Wacław 19.12.2015 17:30
przepyszna przekąska :-)
fotoviderek 18.12.2015 23:47
Świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak