Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
6 sztuk
jabłka
2 sztuki
Chrzan śmietankowy Smak
2 łyżki
sok z cytryny
1 łyżeczka
majonez
3 łyżki
śmietana 18 proc
3 łyżka
cukier
1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
rzodkiewka
do dekoracji
rzeżucha
do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek,kroimy na połówki. jabłka obieramy ze skórki, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku, solą i cukrem mieszamy.

Sos przekładamy na półmisek, układamy na sosie jajka, dekorujemy rzodkiewką i świeża rzeżuchą.schładzamy w lodówce, podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 25.03.2015 00:07
smakowita propozycja
Ola1young 21.03.2015 11:48
pyszna przekąska
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 07:53
pięknie wyglądają
Iwusia 20.03.2015 22:57
ale smaczna propozycja
Róża1 20.03.2015 22:25
bardzo smaczna przystawka i pięknie podana !!
Barbara777 20.03.2015 22:07
ładnie wygląda
pajbek 20.03.2015 21:51
Bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak