Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 sztuk
  • jabłka

    2 sztuki
  • Chrzan śmietankowy Smak

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    3 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • rzodkiewka

    do dekoracji
  • rzeżucha

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek,kroimy na połówki. jabłka obieramy ze skórki, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku, solą i cukrem mieszamy.

Sos przekładamy na półmisek, układamy na sosie jajka, dekorujemy rzodkiewką i świeża rzeżuchą.schładzamy w lodówce, podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 25.03.2015 00:07
smakowita propozycja
Ola1young 21.03.2015 11:48
pyszna przekąska
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 07:53
pięknie wyglądają
Iwusia 20.03.2015 22:57
ale smaczna propozycja
Róża1 20.03.2015 22:25
bardzo smaczna przystawka i pięknie podana !!
Barbara777 20.03.2015 22:07
ładnie wygląda
pajbek 20.03.2015 21:51
Bardzo lubię :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat