Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w chrupiącej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
szynka parmeńska 5 plasterków
żółtko jajek 2 szt
mąka 1-2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
natka pietruszki 1 łyżeczka
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w chrupiącej panierce

Szynkę i natkę pietruszki drobno siekamy, następnie miksujemy je z 2 surowymi żółtkami na gładki krem.

Ugotowane, wystudzone i obrane jajka obtaczamy w mące, następnie w masie szynkowo- żółtkowej i na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane jajka smażymy na oleju na złoty kolor ( z każdej strony). Na ręczniku papierowym odsączamy z nadmiaru tłuszczu.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 30.04.2014 00:31
Pyszne na obiadek
Kuchenka 29.04.2014 21:43
chcę spróbować
barbara11561 28.04.2014 22:58
wyglądają bardzo pysznie:)
halina17 28.04.2014 21:22
Jak dla mnie -pyszności.
monika141 28.04.2014 20:35
fajne ,na pewno pyszne
Krzysztof15 28.04.2014 20:24
super jajeczka
Stenka 28.04.2014 20:14
fajny przepis, łatwo zrobić, a zawsze to coś innego
w mojej kuchni 28.04.2014 18:18
same pyszności do zjedzenia..
adelajda 28.04.2014 17:32
fajny sposób na jajka
krystyna330 28.04.2014 17:11
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak