Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka sadzone na dymce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
dymka ze szczypiorkiem 1
sól do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka sadzone na dymce

Szczypiorek wraz z dymką siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy szczypiorek z cebulką i smażymy kilka dobrych minut. Szczypiorek powinien przyjąć ciemno zieloną barwę. Wtedy wbijamy jajka. Bez mieszania smażymy do momentu, gdy żółtko zacznie zmieniać kolor na ciemno pomarańczowy – znak, że od spodu zaczyna się już ścinać. Patelnię zdejmujemy z ognia, a jajka wykładamy na talerz. Przyprawiamy solą i czarnym pieprzem do smaku. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 11.02.2013 21:15
uwielbiam
Henryka2 17.09.2012 22:38
Lubię z dymką, ale na boczusiu wędzonym.
ttrytka 17.09.2012 22:31
tak i zdrowe z dymką
dagmara020 17.09.2012 22:21
ale pięknie to wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak