Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka sadzone na bekonie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
boczek wędzony 4-6 plastrów
szczypiorek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka sadzone na bekonie

Patelnię rozgrzewamy.
Układamy plastry boczku i na średnim ogniu smażymy na chrupko z obu stron.
Wbijamy jajka i smażymy do czasu aż się zetnie białko.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Podajemy od razu z pieczywem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 30.10.2013 17:21
Dziękuję bardzo!
Jadwiga/Jaga85 29.10.2013 22:41
Super podane!
migotka28 29.10.2013 21:46
dawno nie jadłam i z chęcią bym sobie zjadła takie jajeczko
Sylwia26 29.10.2013 21:09
apetycznie wygląda :)
Adamorek 29.10.2013 20:38
śniadanie jak marzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak