Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka przepiórcze w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka przepiórcze 20
pomidorki koktajlowe 20
kapary całe Smak 1 łyżka
groszek konserwowy 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzeczki
natka pietruszki
rosół drobiowy 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka przepiórcze w galarecie

Jajka ugotuj na twardo.Przekrój na połówki .Żelatyne zalej 3 łyżkami zimnej wody.Gdy napęcznieje włoż do wrzącego rosołu i zagotuj.Przygotuj filiżanki włóż do nich po 5 połówek jajek ,posyp natką pietruszki i wlewaj po 2 łyżki rosołu.Wstaw do lodówki gdzy skrzepnie ułóż na jajkach połówki pomidorków,kapary i groszek i zalej resztą rosolu.I do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak