Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka pod majonezową pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuka
cebula 1/2 sztuka
ogórek konserwowy 3 sztuka
majonez 2 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
jabłko 1 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka pod majonezową pierzynką

Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną obieramy je, oczyszczamy i przecinamy na pół. W osobnej misce przygotowujemy sos. Dodajemy jogurt naturalny i majonez. Jabłko obieramy ze skórki, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę, tak samo jak ogórki konserwowe. Cebulę bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem i tak przygotowany sos układamy na jajka. Na sam koniec posypujemy po wierzchu słodką, czerwoną papryką. Chłodzimy w lodówce około 30 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 08.09.2013 23:00
takiej wersji jeszcze nie próbowałam
Rafał3 08.09.2013 17:16
pyszne polecam serdecznie
Boska_Agatka 08.09.2013 17:05
wspaniały przepis polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak